web analytics

Pasla izolatie stupi 10 rame - 420x490mm

ONOMEUS SRL
[5]
3,00 RON (TVA inclus)
Daca doriti sa mai adaugati produse sau sa faceti modificari pe comanda, va rugam sa ne contactati pe telefonic sau pe whatsapp: 0751 082 191 sau pe email: contact@onomeus.ro
ONOMEUS SRL
Stoc suficient
0751 082 191 Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 , Sambata: 09:00 - 12:00
Cum te putem ajuta?

Descriere

Pasla textila pentru izolare termica pe timp de iarna a stupilor.

Dimensiuni: 10 rame - 420x490mm


Densitate: 800 g / m2

Pasla de Izolație pentru Stupi: Cum Menține Temperatura În Interior Pe Timpul Iernii

În apicultură, iarna reprezintă o perioadă critică pentru sănătatea și supraviețuirea albinelor. Temperaturile scăzute pot afecta negativ coloniile de albine, ceea ce face ca protejarea lor să fie o prioritate majoră pentru apicultori. Un instrument esențial folosit pentru a menține temperatura optimă în stupi în timpul iernii este pasla de izolație.

Ce Este Pasla de Izolație pentru Stupi de 10 rame?

Pasla de izolație pentru stupi este un material special conceput pentru a oferi un strat suplimentar de izolare termică în jurul stupului. Această pasla poate fi confecționată din fibre naturale, precum lână, sau din fibre sintetice, care sunt tratate pentru a rezista la umezeală și a oferi o izolație eficientă. Unul dintre cele mai comune tipuri de pasla folosită este cea din fibre de poliester, datorită proprietăților sale izolatoare excelente și a rezistenței la condițiile meteo severe.

Rolul Paslei de Izolație în Stupi pe 10 rame

În timpul iernii, coloniile de albine își reduc activitatea și depind de rezervele de hrană stocate în stup. Pentru a menține temperatura internă și pentru a asigura că albinele se simt confortabil în timpul iernii, este important să se controleze pierderile de căldură din stup.

Rolul principal al paslei de izolație este de a reduce pierderile de căldură din stupi, permițând astfel albinelor să-și mențină o temperatură optimă în interiorul stupului. Atunci când temperatura din exterior scade, pasla acționează ca o barieră termică care reține căldura generată de albinele din colonie.

Cum Funcționează Pasla de Izolație pentru stupii de 10 rame

Pasla de izolație funcționează prin captarea și reținerea aerului în fibra sa, făcând din acest material un bun izolator termic. Fibrele din pasla încapsulează aerul, care este un excelent izolator natural. Astfel, pasla acționează ca un strat suplimentar de izolație, împiedicând căldura generată de albine să scape din stup și menținând, în același timp, frigul exterior la distanță.

Un alt beneficiu important al paslei de izolație este capacitatea sa de a absoarbe umezeala. În timpul iernii, condensația poate apărea în interiorul stupului, iar pasla are capacitatea de a absorbi și de a menține umiditatea departe de albine. Acest aspect este esențial, deoarece umezeala excesivă poate afecta sănătatea și bunăstarea albinelor.

Avantajele Paslei de Izolație pentru Stupi pentru 10 rame

  1. Protecție Împotriva Temperaturilor Extreme: Pasla de izolație oferă o protecție suplimentară împotriva temperaturilor extreme din timpul iernii și variațiilor bruste de temperatură. Aceasta asigură un mediu stabil și confortabil pentru albine, reducând stresul asupra coloniilor și contribuind astfel la supraviețuirea lor pe perioada sezonului rece.

  2. Economisirea Energiei: Cu o bună izolație a stupului, albinele pot folosi mai eficient energia pentru a menține o temperatură constantă în interiorul stupului. Astfel, se economisește energia consumată în timpul iernii, ceea ce poate fi crucial în perioadele cu resurse limitate de hrană.

  3. Reducerea Riscului Bolilor: Pasla de izolație ajută la menținerea umidității la un nivel optim, reducând riscul de apariție a bolilor și mucegaiurilor în interiorul stupului.

  4. Păstrarea Albinelor Sănătoase: O izolație eficientă asigură condiții de mediu mai stabile, contribuind la menținerea unei colonii de albine sănătoase și puternice.

Cum Se Aplică Pasla de Izolație

Pasla de izolație poate fi aplicată în mod simplu în jurul stupului sau sub podisor. Este important să fie măsurată corespunzător pentru a acoperi întreaga suprafață a stupului și a fi fixată în mod securizat. Unele tipuri de pasla de izolație au un strat adeziv pe o parte, ceea ce face aplicarea și fixarea mai ușoară.

Pentru o izolație mai eficientă, este recomandat să se asigure că pasla acoperă și acoperișul stupului, asigurându-se astfel că nu există zone prin care căldura să poată scăpa.

Concluzie

Pasla de izolație pentru stupi de 10 rame este un instrument valoros în apicultură, mai ales în timpul iernii. Contribuind la menținerea temperaturii optime în interiorul stupului, pasla de izolație protejează sănătatea și supraviețuirea albinelor. Aceasta oferă o barieră termică și absoarbe umezeala, asigurând un mediu stabil și confortabil pentru coloniile de albine.

Un utilizarea adecvată a paslei de izolație în apicultură poate duce la o performanță mai bună a stupilor și la o creștere a producției de miere în perioada de recoltare. Investiția într-o izolație de calitate pentru stupi poate avea beneficii semnificative pe termen lung, protejând albinele și sprijinind dezvoltarea și prosperitatea afacerii tale apicole.

Detalii

Greutate
0.18 kg
Brand

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 5 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
P
Pop Sebastian
08 sept.
Sunt bune
P
Paul Daniluc
31 aug.
Produsele sunt foarte bune si se ridică la nivelul așteptărilor!
C
Corina Andries
10 ian.
Practiece si eficPractiece si eficiente.iente
P
Piturlea marius
21 dec. 2022
Bun produs
A
Andrei Filip
27 oct. 2020
Produs de calitate, promptitudine in livrare. RECOMAND!

Frecvent cumparate impreuna