📞 Contactează-ne pentru comenzi telefonice:
⏰ Program: Luni - Vineri: 09:00 - 17:00, Sambata: 09:00 - 12:00
Descriere
Temperatura de uscare a polenului trebuie sa fie intre 35 º - 40 º C
Este important ca polenul nu este supraîncălzit deoarece (cum ar fi miere), isi pierde proprietatile la temperaturi de peste 40 ° C.
Polenul pentru uscare trebuie să fie aranjat în sertare.
Grosimea stratului nu trebuie să depășească 1 cm.
După uscarea inițială a polenului se poate turna un strat cu o grosime de 2-3cm.
Se recomandă ca de mai multe ori în timpul uscarii sa se amstece stratul de polen, în special în prima fază a uscării.
Procesul de uscare a polenului durează intre 1-3 zile, în funcție de umiditate.
Conținutul de apă al polenului sa nu depășească 6%.
Polenul după uscare trebuie depozitat într-un container etanș într-un loc uscat, răcoros.