web analytics
NOU

Cantar apicol electronic cu SMS si panou fotovoltaic

2.490,00 RON (TVA inclus)
Daca doriti sa mai adaugati produse sau sa faceti modificari pe comanda, va rugam sa ne contactati pe contact@onomeus.ro, telefonic sau pe Whatsapp: 0751.082.191
Disponibil cu precomanda furnizor
Comenzi telefonice - 0751 082 191, Luni - Vineri: 09:00 - 18:00 , Sambata 09:00 - 13:00
Cod produs - SKU AP965
Cum te putem ajuta?

Descriere

Cantar apicol cu modul GSM integrat pentru raportarea in timp real a evolutiei stupului. 

 

Cantarul apicol cu SMS este un ansamblu de componente electronice si mecanice combinate  in cea mai eleganta si compacta maniera care  trimite rapoarte in timp real catre unul sau mai multe telefoane  .  Nu se plateste nici un abonament lunar / anual pentru acest cantar, apicultorul poate folosi cea mai simpla cartela SIM, cea mai ieftina de pe piata, pe care o poate incarca cu credit  doar pe perioada sezonului apicol. Cantarul poate utiliza orice SIM Telekom,Orange sau Vodafone in functie de puterea semnalului din zona in care apicultorul isi amplaseaza stupina.

Cantarul este deosebit de util pentru apicultura, mai ales pentru apicultorii care stau la o oarecare distanta de stupina si nu au posibilitatea verificarii permanente a starii stupului.  Astfel, acest cantar poate fi apelat in orice moment al zilei si el va trimite un raport in timp real numarului de telefon care il apeleaza.

De asemenea pentru cei care merg in pastoral, cantarul este util pentru a sti cand anume incepe un cules, pentru a muta sau nu stupina. Astfel un stup cu acest cantar, amplasat in zona unde se astepta un cules iminent (ex. Rapita,Tei,Salcam), poate sa índice cand a inceput sau daca a inceput culesul, in vederea mutarii intregii stupini.Se recomanda achizitia a doua astfel de cantare ,unul sa ramana in stupina iar al doilea sa se puna cu stupul de control in zona in care se doreste mutarea stupinei.  

Continutul SMS-ului:

InfoStupSMS! – aceasta valoare se va modifica in momentul achizitiei in functie de detinatorul cantarului fie Stupina: POPESCU sau Stupina:TM0345

Masa: reprezinta masa neta in timp real a stupului

Temp: temperatura in grade Celsius in natura

Umiditatea: umiditatea in procente in atmosfera

Presiune atmo: presiunea atmosferica in timp real in hPa

Diff: diferenta de greutate intre utima citire si penúltima citire

Semnal: semnalul GSM in acea zona (poate fi Slab,Bun si Excelent)

 

Datorita faptului ca accesul la electricitate este limitat  in zonele de amplasare a stupinelor acest cantar a fost dotat cu un acumulator , controller si panou solar facand astfel functionarea ansamblului neintrerupta si cu o autonomie a bateriei nelimitata.Controler-ul dispune de 2 purturi USB care pot fi folosite si ele pentru diverse functii(incarcare telefon,lanterna ,…..).Ordinea porturilor este prezentata in figura urmatoare dar poate fi vazuta si pe controler .

Contorler-ul are porturi la care se vor  lega :

1.Panoul solar  + (rosu)  - (albastru)

2.Bateria   + (rosu)  - (albastru)

3.Ansamblul de cantarire si masurare. + (rosu)  - (albastru)

Initierea cantarului se va face in momentul pornirii apasand comutatorul de pe cutie din pozitia O in pozitia I . Acesta trebuie asezat  pe o suprafata cat mai dreapta si si dura(exista si posibilitatea reglarii nivelului din picioarele reglabile ale cantarului ).Dupa pornire se apeleaza cantarul de 1 sal 2 ori  asteptandu-se respunsul prin SMS pentru a se realiza calibrarea la 0kg.

Cantarul in acest moment este pregatit si se poate aseza stupul pe el.

In cazul remorcilor sal pavilioanelor apicole cand cantarul va fi fixat in incinta acestora el poate ramane pornit pe perioada deplasarii dar trebuie asigurat cu niste pene de lemn sau plastic astfel incat sa nu se produca socuri in timpul deplasarii asupra celulei de sarcina.

 

Inlocuirea cartelei SIM

ATENTIE !!! Nu se recomenda inlocuirea SIM-ului foarte des . Pentru inlocuirea SIM-ului in modulul GSM trebuie :

1.Desfiletati  suruburile care fixeaza cadrul superior:

 2.Deschideti capacul de la cutia cu placa de baza.

3.Modulul GSM arata ca si in imaginea de mai jos iar SIM-ul se va pozitiona in pozitia indicata.

4.SIM-ul actual va iesi printr-o simpla apasare cu degetul :

5.Inlocuirea cu SIM-ul dorit.Este obligatoriu ca noul SIM sa nu aiba PIN si Mesagerie Vocala active.

Detalii

SKU
AP965

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review