web analytics

ApiPro Multiprotein - hrana proteica pentru albine

ONOMEUS SRL
11,90 RON (TVA inclus)
Daca doriti sa mai adaugati produse sau sa faceti modificari pe comanda, va rugam sa ne contactati pe contact@onomeus.ro, telefonic sau pe Whatsapp: 0751.082.191
ONOMEUS SRL
Stoc suficient
Comenzi telefonice - 0751 082 191, Luni - Vineri: 09:00 - 18:00 , Sambata 09:00 - 13:00
Cod produs - SKU ON29
Cum te putem ajuta?

Descriere

Descriere:

Hrană proteică semisolidă pentru albine cu vitamine şi minerale. Continutul minim de proteina este de 10%

Compozitie:

Zahăr din sfeclă, sirop din zahăr invertit, Aminoacizi: Metionina, Cistina, Treonina, Triptofan, Vitamina B1 , Vitamina B2, Vitamina B6 , Vitamina B12 , Vitamina H, Vitamina C , Vitamina PP , Pantotenat de Calciu, clorură de sodiu, clorură de cobalt, fosfat disodic, extracte vegetale ( păpădie, coada şoricelului, cimbru, busuioc, mentă, pelin), apă demineralizată si purificată, acid citric.

Recomandari:

-se recomandă administrarea la sfarsitul perioadei de iernare pentru intarirea familiilor de albine
-se administrează si toamna pentru formarea corpului gras al albinei
-se decupează folia de plastic pe o suprafaţă de aprox. 40cm² şi se aşează cu porţiunea decupată deasupra ghemului de albine
- a se păstra la loc răcoros, max. 25°C


Valabilitate: 12 luni de la data fabricaţiei


Studiu:

"Albinele si alte insecte nu necesita o nutritie neobisnuita. Ele au nevoie de carbohidrati, proteine, grasimi, minerale, vitamine si apa pentru crestere, dezvoltare, mentinere si reproductie. Nectarul este principala sursa de carbohidrati in dieta albinelor si polenul furnizeaza ceilalti nutrienti necesari albinelor. Albina adulta poate supravetuie doar cu carbohidrati ( asta insemnand miere sau zaharoza) si apa, dar, proteinele, grasimile, mineralele si vitaminele sunt necesare in cresterea si dezvoltarea albinelor tinere si a larvelor.

Proteinele de o calitate precisa si compozitia aminoacizilor definita sunt necesare pentru cresterea optima a albinelor tinere si dezvoltarea glandelor hipofaringelui al albinelor lucratoare. Daca albinele lucratoare nu primesc polen sau o sursa de proteina asemanatoare, glanda acestora nu se dezvolta adecvat pentru a sustine cresterea adecvata si dezvoltare larvelor si productia de oua a reginei. Cand datoriile de "bona" sunt finalizate ( deobicei intre a 10-a si a 14-a zi din viata adulta) si atributiile de lucru sunt intreprinse, necesarul de proteina scade, principalii nutrienti necesari devin carbohidartii obtinuti din nectar si miere.

Procentul de proteina din polen necesar pentru albine este intre 20-25 %. Aceste numere au fost confirmate de nenumarate studii.

Este de asemeni adevarat ca albina poate supravetui consumand polen sau inlocuitor de polen ( drojdie de bere, faina de soia) cu o concentratie mai mica de polen, dar s-a demonstrat de asemeni ca viata albinei lucratoare a fost prelungita semnificativ consumand o sursa de proteina cu valori intre 25 si 30% in comparatie cu sursele de proteina cu valori sub 20%. Deasemeni si puietul este semnisificativ mai redus cand se foloseste polen sau inlocuitor de polen cu un procent reduse de proteina. "

 DIETZ, A. 1975.
NUTRITION OF THE ADULT HONEY BEE. In The Hive and the Honey Bee, chapter V, Dadant and Sons, Hamilton, Ill. 740 pp.Detalii

SKU
ON29
Greutate
1
Brand
Cu plante
Da
Tip adaos
Proteina (UltraBee sau polen sau drojdie)
Tip hrana albine
Turta din zahar
Gramaj
1 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review