MIEREA ROMANEASCA, EFECT ANTIBACTERIAN MAI PUTERNIC DECAT MIEREA de MANUKA

MIEREA ROMANEASCA, EFECT ANTIBACTERIAN MAI PUTERNIC DECAT MIEREA de MANUKA
Testarile de laborator din Romania si reconfirmate in Elvetia arata ca mierea romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic ca cel al mierii Manuka. 
 
"Am vrut sa folosim, desigur, cea mai grozava miere de pe piata pentru produsul nostru si asa cum scriu o sumedenie de site-uri care comercializeaza vestita miere de Manuka, noi am crezut ca este intr-adevar cea mai puternica miere de pe piata, ca efect antibacterian. Mare ne-a fost insa surpriza sa vedem rezultatele comparative", a declarat, pentru Agerpres, inginera Simona Bisboaca.
 
Cei doi cercetatori au facut primele analize comparative intre sortimente de miere romaneasca si cea de Manuka la Cluj, la USAMV, Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, absolvita de tanara inventatoare. Apoi, alte testari la Oradea, la Facultatea de Medicina si ulterior, in cursul acestui an, in Elvetia, mai exact la Culture Collection of Switzerland (CCOS) din Wadenswil.
"Din rezultatele de la Cluj am constatat ca mierea noastra e mult mai buna, antibacterian, decat cea de Manuka. Am vrut sa verificam si aceste rezultate prin laboratoarele de la Oradea, unde au iesit rezultate exceptionale. Pentru ca au comentat unii, ne-am hotarat sa iesim in strainatate, intr-o tara neutra si recunoscuta pentru servicii mondiale de calitate. Desi noi avem incredere ca si la noi se fac analize foarte bune, dar pentru certitudine, am ales Elvetia, banca lor nationala pentru microorganisme", a declarat, luni, in conferinta de presa, Simona Bisboaca.
 
Cei doi au trimis la CCOS miere romaneasca, de la raft, din magazin, miere de Manuka originala, comandata de la producatori din Noua Zeelanda si probe din produsul cel nou. Dar elvetienii, fiind patrioti, au adaugat comparativ si probe din mierea elvetiana.
 
Din discutii cu specialistii elvetieni, pentru a gasi cele mai eficiente metode, s-au folosit mai multe procedee, cum ar fi Mueller-Hinton agar, agar dillution, microdilutie. Mediile de cultura au fost insamantate cu cele mai comune bacterii patogene: Escherichia.coli, Enterococcus faecalis si Staphylococcus aureus, fiecare cu tulpini rezistente la antibiotice, respectiv tulpini de referinta.
 


 

"In urma testelor efectuate pentru determinarea activitatii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecventi agenti patogeni putem spune ca noi avem, de fapt, cea mai grozava miere. Din tabelul comparativ cu diametrele zonei bactericide pe cele sase culturi rezulta ca mierea romaneasca este mai puternica din punct de vedere antibiotic decat mierea de Manuka, avand patru indicatori mai mari, unul la egalitate si unul inferior. Nu pot sa spun ca mierea lor nu are efect antibacterian, dar nu asa ca si mierea romaneasca. Consideram ca mierea de Manuka este mult prea mediatizata printr-un marketing agresiv si nu e corect pentru consumator sa-l induci in eroare si sa spui ca are 'cel mai puternic efect antibacterian natural' - asa cum se scrie pe site-urile lor de comercializare, atata vreme cat nu o raportezi fata de celelalte sortimente de miere din alte parti ale lumii. Chiar si mierea elvetiana a fost mai buna, in doua cazuri, decat cea de manuka. Noi am vrut sa verificam si iata ce s-a demonstrat", a subliniat Simona Bisboaca.


HiveAlive 2 litri - Supliment Nutritiv pentru Albine NOU
HiveAlive 2 litri - Supliment Nutritiv pentru Albine Tratamente apicole si stimulenti
HiveAlive 2 litri - Supliment Nutritiv pentru Albine HiveAlive™ este un...
595,00 RON
HiveAlive 500 ml - Supliment Nutritiv pentru Albine NOU
HiveAlive 500 ml - Supliment Nutritiv pentru Albine Tratamente apicole si stimulenti
HiveAlive™ este un supliment nutritiv pentru albine care ajută la...
245,00 RON
HiveAlive 100 ml - Supliment Nutritiv pentru Albine NOU
HiveAlive 100 ml - Supliment Nutritiv pentru Albine Tratamente apicole si stimulenti
HiveAlive™ este un supliment nutritiv pentru albine care ajută la...
65,00 RON
Taguri:

Comentarii

danemanuel 20 ian 2020, 14:24 Raspunde
Asta ar fi dupa mine stire de breaking news nu mizerile din politica. Mai ales ca ne confirma elvetienii