DESCOPERIRE veninul de la albine distruge celulele canceroase agresive ale cancerului de san

DESCOPERIRE veninul de la albine distruge celulele canceroase agresive ale cancerului de san

Folosind veninul de la 312 albine și bondari din Perth Western Australia, Irlanda și Anglia, Dr. Ciara Duffy de la Institutul de Cercetări Medicale Harry Perkins și Universitatea din Western Australia, a testat efectul veninului asupra subtipurilor clinice ale cancerului de sân, inclusiv cancer de sân triple-negativ, care are opțiuni de tratament limitate.

Rezultatele publicate în jurnalul npj Precision Oncology au arătat că veninul albinelor a distrus rapid cancerul de sân triplu negativ și celulele de sân îmbogățite cu HER2.

Dr. Duffy a spus că scopul cercetării a fost de a investiga proprietățile anticanceroase ale veninului albinelor și a unui compus component, melittina, pe diferite tipuri de celule canceroase la sân.

„Nimeni nu comparase anterior efectele veninului de albine sau ale melittinei în toate subtipurile diferite de cancer de sân și celule normale.

„Am testat veninul albinelor pe celulele normale ale sânului și celulele din subtipurile clinice ale cancerului de sân: receptor hormonal pozitiv, îmbogățit cu HER2 și cancer de sân triplu negativ.

„Am testat o peptidă foarte mică, încărcată pozitiv în veninul de albine numit melittin, pe care am putea să o reproducem sintetic, și am constatat că produsul sintetic reflectă majoritatea efectelor anticanceroase ale veninului de albine”, a spus dr. Duffy.

„Am descoperit atât veninul albinelor, cât și melittina au redus semnificativ, selectiv și rapid viabilitatea cancerului de sân triple-negativ și a celulelor de cancer de sân îmbogățite cu HER2.

"Veninul a fost extrem de puternic", a spus dr. Duffy.

O concentrație specifică de venin de albine poate induce moartea celulelor canceroase 100%, având în același timp efecte minime asupra celulelor normale.

Am constatat că melittina poate distruge complet membranele celulelor canceroase în decurs de 60 de minute.

Melittina din veninul albinelor a avut, de asemenea, un alt efect remarcabil; în 20 de minute, melittina a reușit să reducă substanțial mesajele chimice ale celulelor canceroase, care sunt esențiale pentru creșterea celulelor canceroase și divizarea celulelor.

„Ne-am uitat la modul în care veninul și melittina albinelor afectează căile de semnalizare a cancerului, mesajele chimice care sunt fundamentale pentru creșterea și reproducerea celulelor canceroase și am constatat că foarte rapid aceste căi de semnalizare au fost închise.

„Melittina a modulat semnalizarea în celulele cancerului de sân prin suprimarea activării receptorului care este în mod obișnuit supraexprimat în cancerul de sân triplu negativ, receptorul factorului de creștere epidermic și a suprimat activarea HER2 care este supra-exprimată în sânul îmbogățit cu HER2 cancer ", a spus ea.

Profesorul Peter Klinken, om de știință din Australia de Vest, a declarat că „Aceasta este o observație incredibil de interesantă conform căreia melittina, o componentă majoră a veninului albinelor, poate suprima creșterea celulelor mortale de cancer mamar, în special a cancerului mamar triplu negativ.

"În mod semnificativ, acest studiu demonstrează modul în care melittina interferează cu căile de semnalizare din interiorul celulelor cancerului de sân pentru a reduce replicarea celulară. Acesta oferă un alt exemplu minunat de unde compușii din natură pot fi utilizați pentru tratarea bolilor umane", a spus el.

Dr. Duffy a testat, de asemenea, pentru a vedea dacă melittina poate fi utilizată cu medicamentele de chimioterapie existente, deoarece formează pori sau găuri în membranele celulare ale cancerului de sân, permițând potențial intrarea altor tratamente în celula canceroasă pentru a spori moartea celulelor.

"Am constatat că melittina poate fi utilizată cu molecule mici sau chimioterapii, cum ar fi docetaxel, pentru tratarea tipurilor extrem de agresive de cancer mamar. Combinația de melittin și docetaxel a fost extrem de eficientă în reducerea creșterii tumorale la șoareci."

Cercetarea doctorului Duffy a fost efectuată ca parte a doctoratului ei efectuat la Institutul de cercetare medicală Harry Perkins din Perth, la laboratorul de epigenetică al cancerului supravegheat de A / Prof. Pilar Blancafort. „Am început cu colectarea veninului de albine din Perth. Albinele din Perth sunt unele dintre cele mai sănătoase din lume.

"Albinele au fost adormite cu dioxid de carbon și ținute pe gheață înainte ca gheața veninului să fie scoasă din abdomenul albinei și veninul extras prin disecție atentă", a spus ea.

În timp ce există 20.000 de specii de albine, dr. Duffy a dorit să compare efectele veninului de albine din Perth cu alte populații de albine din Irlanda și Anglia, precum și cu veninul de bondari.

„Am constatat că albina europeană din Australia, Irlanda și Anglia a produs efecte aproape identice în cancerul de sân în comparație cu celulele normale. Cu toate acestea, veninul de bondar nu a putut induce moartea celulară chiar și la concentrații foarte mari.

Unul dintre primele rapoarte despre efectele veninului de albine a fost publicat în Nature în 1950, unde veninul a redus creșterea tumorilor la plante. Cu toate acestea, dr. Duffy a spus că abia în ultimele două decenii interesul a crescut substanțial pentru efectele veninului albinelor asupra diferitelor tipuri de cancer.

În viitor, vor fi necesare studii pentru a evalua oficial metoda optimă de administrare a melittinei, precum și toxicitățile și dozele maxime tolerate.

Cupula (botca) - Nicot 40%
Cupula (botca) - Nicot Transvazare larve
Cupulele se montează în celulele cutiei Nicot care nu au fund pentru a fi...
0,30 RON
0,18 RON
Capac pentru borcane de 30 de ml - AURIU 16%
Capac pentru borcane de 30 de ml - AURIU Capace pentru borcane si sticle
Capac pentru borcanele de laptisor de matca, marturii sau miere de 30 de...
0,30 RON
0,25 RON
Capac pentru borcane de 30 de ml - NEGRU 16%
Capac pentru borcane de 30 de ml - NEGRU Capace pentru borcane si sticle
Capac pentru borcanele de laptisor de matca, marturii sau miere de 30 de...
0,30 RON
0,25 RON
stoc epuizat
Coltar 37%
Coltar Coltare, manere, agrafe, suporti pentru stupi
Coltar pentru prinderea corpurilor si a fundurilor.
0,80 RON
0,50 RON
Port cupula (suport de botci) - Turcia 16%
Port cupula (suport de botci) - Turcia Transvazare larve
Port cupula (suport de botci) - Basaricilik - Turcia În portcupulă se...
0,60 RON
0,50 RON
Capac pentru borcane de 50 ml si 60 ml aluminiu 12%
Capac pentru borcane de 50 ml si 60 ml aluminiu Capace pentru borcane si sticle
Capac pentru borcanele de laptisor de matca, marturii sau miere de 50 ml...
0,80 RON
0,70 RON

Taguri:

Comentarii