0751 082 191 / 0746 419 786  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze Apivirol Forte 1L Romvac

 
 
Pin It


Apivirol Forte 1L Romvac

Pret vechi: 23 RON Reducere 13%

Pret nou: 20 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxele, Pret final, veti fi contactat pentru confirmarea comenzii !

  Apivirol Forte, produs nou al Companiei Romvac, permite obținerea de produse apicole de cea mai înaltă calitate, fiind un adjuvant deosebit de eficient în profilaxia și combaterea paraliziei virale acute și cronice, locii americane și europene și varoozei.

Apivirol Forte are în compoziție Aminacuaternara –Benzyl (C12-C16) alkyl dimethyl ammonium chloride și excipienți (maltol,  propolis, apă distilată) ad.

Produsul trebuie administrat fără întârziere, ori de cate ori starea generală de sănătate a stupinei nu este cea mai bună, când se constată apariția de malformații ale aripilor la albinele tinere, când apar semne nervoase la albinele culegatoare, paralizia aripilor și instalarea fenomenului de depopulare a familiilor de albine, fără prezența vizibilă a simptomelor specifice vreunei boli, dar și ori de cate ori sursele de hrană sunt reduse.

Apivirol Forte nu are nici un fel de contraindicații sau efecte secundare negative asupra albinelor, mătcilor și puietului și nu produce reziduuri în miere, polen, păstura si propolis, permițând obținerea de produse apicole de cea mai înaltă calitate.

Apivirol Forte se administrează prin aspersare pe suprafața ramelor cu albine și puiet cu ajutorul unor pompe manuale. Cantitatea folosită pentru o singură administrare este de 150-250 ml pentru o familie de albine. Se recomandă 2-3 administrari de Apivirol Forte la interval de 3 zile.

Varooza este o acarioză a puietului și albinelor adulte, produsă de Varroa jacobsoni, care determină tulburări grave, slăbind familiile atacate și producând mortalitate ridicată; este una dintre cele mai păgubitoare boli ale albinelor.

Sursele de infestare sunt reprezentate de puietul și albinele parazitate cu femele de Varroa. Contaminarea se realizează prin pătrunderea albinelor străine parazitate în stup, prin migrația trântorilor, prin introducerea fagurilor cu puiet infestat sau a roiurilor cu origine necunoscută. Receptivitatea albinei melifere este cea mai ridicată. 

Într-un stup, cele mai infestate sunt albinele doici, apoi cele culegatoare și tinere. Dinamica răspândirii populațiilor varoide într-o stupină este favorizată de prezența familiilor slăbite, malnutrite, neexploatate rațional, în care acarienii se multiplică intens.

Simptome: manifestările clinice sunt șterse în primul an, semnele evidente înregistrându-se în al treilea an, când se constată și o mortalitate ridicată. Activitatea coloniei este slabă, puietul și albinele nu se hrănesc, sunt adinamice și pot chiar să-și înceteze activitatea. 

Parte din albinele tinere eclozionate, sunt neviabile, subponderale, cu aripi nedezvoltate sau cu malformații ale abdomenului și picioarelor, incapabile de zbor. Albine adulte, ca și trântorii infestați, prezintă stare de agitație, dar nu pot zbura corespunzator („țopaie”), datorită iritațiilor provocate de paraziți, iar la controlul clinic, pe corpul albinelor se observa, cu lupa, prezența acarienilor.


Producator: ROMVAC

0751 082 191 / 0746 419 786 - Comenzi telefonice
Luni-Duminica, 09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Tratamente apicole si stimulenti

Greutate produs: 1.00 kg.Produse similare


Apivirol Forte, produs nou al Companiei Romvac, permite obținerea de...
90 RON
92 RON
Conform o rdinului 83 din Iunie 2014 - Partea a-II-a Cap. I Art....
Pret disponibil la cerere
COMPOZIŢIE: Amina cuaternară –Benzyl (C12-C16) alkyl dimethyl...
17 RON
22 RON
COMPOZIŢIE: Amina cuaternară –Benzyl (C12-C16) alkyl dimethyl...
70 RON
96 RON
  
  
  

Categorii produse

  

  

Filtreaza dupa brand

  

  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?

  

  

Oferte speciale

  

  

Marturiile clientilor

 

Am vazut o detaliere frumoasa si mi-ati si raspuns la intrebari , chiar daca a fost duminica seara, de aceea va felicit si va multumesc mult, revin cu...

Marius Marian

Vezi mai multe marturii